15 noiembrie 2017, ora 18.30

Elite Art Gallery
Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5,

bl. B2, parter, București

Diabetul

reguli pentru o viata sanatoasa

Newsletter

 • Evenimente programate

 • Evenimente trecute

 • Circa 6{fdec69f40e05c0742940eee0670c851e0fa9441e75fab0de6d7dabc945d8f0e5} din populația de peste 20 de ani este deja diagnosticată cu diabet.

  De trei ori mai multe persoane, însă, deși nu au fost încă diagnosticate cu diabet, prezintă riscul de a-l face în viitorul apropiat: acestea au prediabet, o stare în care glucoza din sânge nu mai este în parametrii normali, dar nici suficient de mare pentru a se intra pe tratament pentru diabet.

  Diabetul este o boala tot mai des întâlnită, dar din fericire este una dintre bolile care pot fi prevenite, în cele mai multe dintre cazuri.

  Un diabet zaharat neglijat și netratat duce la dislipidemie (creșterea grăsimilor în sânge) care favorizează apariția aterosclerozei. Aceasta e cauza hipertensiunii arteriale, tulburărilor de circulație la nivelul picioarelor (care vor determina apariția durerilor în timpul mersului), infarctului miocardic sau accidentelor vasculare cerebrale.

  Cei care își doresc să evite declanșarea diabetului sau cei care își doresc sa țină sub control, îi așteptam la  “Diabetul – reguli pentru o viață sănătoasă”, un eveniment  în care veți primi îndrumările esențiale pentru o viață normală în diabet: nutriție, medicație, psihologie.

  Dr. Laura Ene

  Specialist în nutriție, diabet și boli metabolice

  CUI I SE ADRESEAZA EVENIMENTUL?

  Evenimentul li se adreseaza persoanelor cu risc de diabet sau care au in familie persoane cu aceasta afectiune.

  Vom învăța de la D-na Dr. Laura Ene:

  Cine este la risc de a dezvolta diabet
  Ce valori ale glicemiei ar trebui să ne alarmeze?
  Cum să ne ferim de complicațiile diabetului?
  Ce mâncăm și ce nu mâncăm dacă avem diabet, între mit și adevar.
  Dieta în 5 pasi.

  De la BURNOUT la echilibru

  Dr. Laura Ene

  Medic primar în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

  Medic primar în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice in cadrul clinicii de nutritie KILOSTOP, cu peste 10 ani de experiență în domeniu. În tot acest timp i-au trecut pragul cabinetului peste 2.000 de pacienți pe care i-a ajutat să slăbească, să se menţină şi să înveţe să mănânce sănătos.
  A format peste 60 de medici nutriționiști
  Absolventă de master în medicina, doctorand în diabet şi nutriţie, licenţiată în fiziokinetoterapie, psihoterapeut în supervizare, absolventă de formare în Interviu Motivațional şi NLP practitioner.
  Dr. Laura Ene a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, specializarea fiziokinetoterapie, și Universitatea „Ovidius” din Constanța, specializarea medicină generală.

  Audiență:

  Evenimentul li se adreseaza persoanelor cu risc de diabet sau care au in familie persoane cu aceasta afectiune.

  Parteneri

  X